Raspisan konkurs za finansiranje projekata iz NIP-a u 2011. godini

Bez autora
Sep 15 2010

Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan Vlade Republike Srbije raspisalo je danas konkurs za prijavu projekata koje će finansirati u 2011. godini. Projekti imaju za cilj razvoj infrastrukture koja će doprineti održivom privrednom razvoju, rastu zaposlenosti i povećanju standarda građana, kao i smanjenju regionalnih razlika.Za projekte u oblasti infrastrukture, saobraćajne, komunalne, ekonomske, energetske, telekomunikacione, turističke, obrazovne, zdravstvene, sportske i infrastrukture u oblasti kulture koji su opravdani brojem korisnika ili podsticajem ekonomskom razvoju, mogu se prijaviti resorna ministarstva, autonomna pokrajina i lokalne samouprave.

Raspisan konkurs za finansiranje projekata iz NIP-a u 2011. godiniMinistarstvo za Nacionalni investicioni plan Vlade Republike Srbije raspisalo je danas konkurs za prijavu projekata koje će finansirati u 2011. godini.

Projekti imaju za cilj razvoj infrastrukture koja će doprineti održivom privrednom razvoju, rastu zaposlenosti i povećanju standarda građana, kao i smanjenju regionalnih razlika.

Za projekte u oblasti infrastrukture, saobraćajne, komunalne, ekonomske, energetske, telekomunikacione, turističke, obrazovne, zdravstvene, sportske i infrastrukture u oblasti kulture koji su opravdani brojem korisnika ili podsticajem ekonomskom razvoju, mogu se prijaviti resorna ministarstva, autonomna pokrajina i lokalne samouprave.

U cilju efikasne realizacije projekata Ministarstvo će i naredne godine podržati samo realizaciju projekata koji su tehnički kompletni, što podrazumeva rešene imovinsko-pravne odnose i obezbeđenu projektno-tehničku dokumentaciju.

S obzirom na to da je iskustvo pokazalo da projekti koji su tehnički spremni za realizaciju često ne odgovaraju potrebama i prioritetima lokalnih samouprava, Ministarstvo će deo sredstava u 2011. godini opredeliti i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za one projekte koji predstavljaju prioritete u rešavanju infrastrukturnih potreba opština.

Konkursom je predviđeno i sufinansiranje projekata, u zavisnosti od njihove vrste i stepena razvijenosti opština.

Ministarstvo za NIP će u celokupnom iznosu u narednoj godini finansirati velike nacionalne projekte, dok će lokalne samouprave, u skladu sa stepenom razvijenosti, morati da obezbede sredstva za sufinansiranje lokalnih i regionalnih projekata.

Izuzetak su opštine koje pripadaju grupi najnerazvijenijih, čije će projekte Ministarstvo za NIP i naredne godine finansirati u potpunosti.

Konkurs će biti otvoren do 1. novembra 2010. godine.

Projekti se mogu prijavljivati i elektronskim putem, na sajtu Ministarstva za NIP, www.mnip.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik